Шампионите от Барселона спечелиха с 1:0 срещу гостуващия "Малага", а "Реал" (Мадрид) разгроми с 5:0 "Бетис" на "Сантяго Бернабеу". Отборът на "Селта" обаче е на върха в класирането, след като спечели срещу "Райо Валекано" с 3:0.

Шампионът "Барселона" стигна до успеха с попадение на белгийския защитник Томас Вермален в 73-а минута. Вратарят на Малага Карлос Камени отби топката след центриране на Луис Суарес, но тя попадна във Вермален, който от точката за изпълнение на дузпа не сгреши. Бранителят пропусна целия минал сезон заради контузия. Това беше единствената грешка на Камени в целия двубой.

Звездата на "Барселона" Лионел Меси все още няма попадение от началото на сезона в шампионата. Аржентинецът не се разписва в първите два двубоя от нова кампания за пръв път от 2007 година насам. Попадение на Луис Суарес в 4-а минута беше отнемено заради нарушение на уругваеца. След гола на Вемален "Барселона" пропусна добри шансове да увеличи резултата.

"Представихме се добре тази вечер, но се нуждаем от повече търпение, както и нашите фенове. Чудесно е, че Вермален се завърна след всичките лоши неща, които му се струпаха с контузии. Неговото завръщане е страхотна новина за Барселона и за Белгия", коментира старши треньорът на шампионите Луис Енрике.

"Много е трудно да се играе срещу "Барселона". Ние дадохме най-доброто от себе си, но в крайна сметка това не беше достататъчно", коментира наставникът на "Малага" Хави Гарсия.

"Реал" (Мадрид) разгроми "Бетис" с 5:0 и записа първи успех за сезона, след като в първия кръг завърши 0:0 със "Спортинг Хихон". Възпитаниците на Рафаел Бенитес стигнаха до победата с два гола на Гарет Бейл и Хамес Родригес, а едно попадение добави Карим Бензема.

"Беше прекрасен мач, ние играхме наистина много добре", каза Родригес след срещата. Вратарят на "Реал" Кейлор Навас спаси дуспа на ветерана Рубен Кастро в 61 минута.

"Селта" излезе начело в класирането, с по-добра голова разлика от "Барселона", след като победи "Райо Валекано" с 3:0. Нолито вкара две попадения в мача. Той беше точен в 11-а минута от дузпа и пет минути след началото на второто полувреме. Андреу Фонтас направи 3:0 две минути преди края на мача.