Новакът от Благоевград изпусна дузпа в 84-та минута, изпълнена от бразилския полузащитник с български паспорт и бивш български национал Маркиньос.

През първото полувреме домакините бяха по-активният отбор, но срещаха добре организираната защита на гостите от Благоевград, които понякога се защищаваха с десет души в собствената половина, и опасните положения и пред двамата вратари на практика липсваха.

Футболистите на "Левски" разчитаха предимно на центрирания и така се стигна до 45-та минута, когато Роман Прохазка центрира остро от десния фланг. Вратарят на пиринци Красимир Костов излезе и боксира топката с плонж, но се сблъска с Мигел Бедоя и остана да лежи на земята.

Наложи се лекарски екип да влезе на терена, а Красимир Костов продължи мача с тампони в носа. В 56-та минута на практика бе първото чисто положение за домакините - Мигел Бедоя подаде към Роман Прохазка, който влизаше на скорост, но малко преди Прохазка да нанесе удар топката отскочи от неравност и ударът на словака бе спасен от Красимир Костов, предаде БТА.

В 84-та минута Маркиньос с отличен пас изведе влезлия като резерва Мартин Тошев сам срещу вратаря на домакините Боян Йоргачевич, който плонжира в краката на Тошев и го събори на земята.

Без колебание главният съдия Волен Чинков отсъди дузпа. Зад топката застана Маркиньос, бразилецът стреля силно в долния ляв ъгъл, но Боян Йоргачевич плонжира и спаси.

А в 90 плюс 3 минути Тони Тасев проби по левия фланг, излезе сам срещу Боян Йоргачевич, но стреля над напречната греда и така мачът "Левски" - "Пирин" завърши без голове.

”Монтана” надви ”Локо Пд” с 2:0