Димитров отнесе на старта австралиеца Матю Ебдън с 6:4, 6:2, 6:4.

Димитров постига трета победа над този съперник в третата среща по между им, като днес тя дойде за час и 28 минути.  

Българинът имаше тотално надмощие във всички показатели от играта и логично спечели, като победата му можеше да бъде по-бърза и по-убедителна, ако не бяха някои грешки от прибързване срещу намиращия се на 130-о място в ранглистата австралиец.

Григор Димитров направи своя първи пробив за 4:3, което му осигури и успеха в първия сет. Началните шест гейма бяха печелени от подаващите, а Димитров можеше да вземе аванс и в петия, но тогава австралиецът спаси началния си удар. В 7-ия гейм обаче Димитров показа класата си и спечели гейма на 0, след което затвърди пробива си и поведе с 5:3. И макар Ебдън да взе следващото си подаване, Григор затвори частта от първи опит и излезе напред.

Във втория сет Елдън имаше първото подаване, което беше доста трудно спечелено от него, като може да се каже, че Григор изпусна шанса за начален пробив заради прибързаност. Но след това българинът взе четири поредни гейма и поведе с 5:1. Ебдън все пак спечели втори свой гейм, но в 8-ата част на мача Гришо не му даде дори точка и поведе с 2:0 сета след 6:2.

Третата част започна с размяна на първите два гейма, като Григор отново нямаше проблеми със своя начален удар. В петия гейм Григор можеше да стигне до първи пробив за третата част, след като поведе с 40:0, но позволи на младия австралиец да изравни и след това с пращане на топката в мрежата да му даде обрат. За последната точка имаше дълго разиграване, но Ебдън показа отлична физическа подготовка и прати Григор на задна линия, откъдето българинът не успя да върне. Все пак Григор взе своето подаване за 3:3, след което направи пробив за 4:3 и отново спечели сервиса си с повече разум и точност. Димитров поведе с 30:15 в деветия гейм, но отново допусна неуверения австралиец да обърне играта и да отложи отпадането си с 4:5. В последния гейм Димитров спечели на 15 и така оформи успеха си, предаде БТА.

Във втория кръг Димитров ще срещне Михаил Кукушкин от Казахстан, който елиминира Йен-Сун Лу (Тайван) 6:3, 6:3, 3:0 и отказване заради контузия.