На Националния стадион "Васил Левски" нашите ще гонят трите точки срещу пряк съперник в битката за баражите за Евро 2016. Скандинавците в момента заемат третото място в група H с 10 точки, докато "трикольорите" изостават с два пункта и при победа могат да ги изместят в класирането, съобщи Гонг.

Пред селекционера на нашите Ивайло Петев обаче има немалко проблеми окоо състава. Най-големият е около вратарския пост. Най-напред Владислав Стоянов се контузи още на първата тренировка и излезе от строя. Впоследствие и Николай Михайлов бе съборен от неприятен вирус и по всяка вероятност също няма да стартира в рамката на вратата.

При това положение на вратата ще бъде Божидар Митрев, който се справя добре в своя клубен тим Шериф Тираспол. Другият проблем за Петев е контузията на Валери Божинов, която не мина и с помощта на пиявиците, които нападателят ползва за изцеряване.

Илиян Мицански се очаква да заеме ключовата позиция на централен нападател в българския тим.

Така очакваната единайсеторка на България изглежда така: Божидар Митрев, Йордан Минев, Николай Бодуров, Александър Александров, Станислав Манолев, Георги Миланов, Светослав Дяков, Христо Златински, Ивелин Попов, Михаил Александров и Илиян Мицански.

В норвежкия тим също има някои здравословни проблеми. По тази причина ще отсъстват нападателите Джошуа Кинг и Диоманде, както и вторият капитан Тарик Елионуси.

На "Васил Левски" се очакват не повече от 10-12 хиляди зрители, предвид слабия интерес, който поражда националният отбор през последните години.

Класиране в група H

Хърватия 16-3 13

Италия 9-5 12

Норвегия 7-8 10

БЪЛГАРИЯ 7-7 8

Азербайджан 4-11 4

Малта 1-10 1

PS: От актива на Хърватия е извадена една точка.

Ивайло Петев: Имаме шанс да стигнем плейофите


Треньорът на Норвегия: Не сме фаворити