Двубоят на Националния стадион "Васил Левски" бе директен сблъсък за третото място в групата, но поражението остави българите с 8 точки в класиране, вече 5 по-малко от норвежците. С победата си пък тимът на Норвегия не само взе аванс за третото място, но се намеси в битката и за първите две места, които до момента изглеждаха сигурни за Хърватия и Италия.

Пред около 15 000 зрители на Националния стадион българите изиграха слаб мач и през по-голямата част от игровото време отстъпваха инициативата на норвежците. Българите действаха припряно и трудно създаваха опасни моменти пред вратата на гостите.

Най-доброто положение през първата част се откри след статично положение, след като в 21-а минута Ивелин Попов изпълни коварно пряк свободен удар, но вратарят на Норвегия Орян Ниланд спаси. Норвежците отново започнаха по-активно през второто полувреме, но първата по-интересна ситуация след почивката бе пред тяхната врата.

В 53-а минута Илиян Мицански проби от ляво, но ударът му бе блокиран от защитник в червено. В 57-а минута Норвегия поведе в резултата. Йохансен центрира от фаул към непокрития Вегард Форен, който отблизо прати топката в мрежата. Селекционерът Петев реагира, като смени неубедителния Станислав Манолев и пусна в игра Александър Тонев.

Малко по-късно Петев направи втори опит да раздвижи атаката, като включи Димитър Рангелов на мястото на Мицански, но и това не донесе свежест в играта на националите. В 66-а минута Сьодерлунд пропусна да вкара втори гол за Норвегия, като от чиста позиция стреля в аут с глава.

До края българските национали така и не намериха сили за натиск и дори не затрудниха гостите, които спокойно дочакаха последния съдийски сигнал. А от трибуните се чуха освирквания и скандирания срещу БФС с призиви за оставки.