Отборът на Ивайло Петев се представи много слабо и след това поражение на практика изгуби шансове за класиране на Европейското първенство във Франция догодина.

"Няма виновни, просто това е нивото на отбора. Не искам да критикувам никой, мен може да ме критикуват колкото си искат. В клубните отбори се правят футболисти. Вижте с колко чужденци играят и още първия кръг всички заминаха по местата си. Другите играчи, които са в чужбина, 90 процента не играят по отборите си. Това не е в силата на никой от нас да го промени. За техническата част от нещата не говоря. Треньорите имат абсолютно всички условия, да не се повтарям, обаче имат цялата свобода да избират най-добрите според тях.

Те са специалистите, които работят всеки ден с играчите. Това е трети мач на Петев, трудно е да се каже. Когато играчите не играят и когато показват такава страхлива игра, и се връщаме пак на едно нещо - когато мачът е много важен, нашите играчи прегарят. Това никой не може да ти го даде, ако сам не си го дадеш", каза Михайлов след двубоя, цитиран от БГНЕС.

"Аз от 20 години не играя футбол, нито съм треньор на отбора. Аз правя това, което трябва да прави един президент. Всички сме притеснени, кой му е добре да гледа измъчен мач. Във футбола трябва и късмет, но според мен отборът на Норвегия повече искаше победата, незнайно защо. Българинът винаги има високи очаквания във всичко, така че трябва да сме по-търпеливи. Това са най-добрите футболисти в България", допълни той.

Ивайло Петев: Вина носим абсолютно всички


България загуби от Норвегия у дома