България на практика загуби шансове да играе на Евро 2016, след като в четвъртък допусна домакинско поражение от Норвегия с 0:1 и три кръга преди края на кампанията изостава на 5 точки зад скандинавците в борбата за третото място, което дава право на участие на бараж.

"Трудно можем за толкова кратко време да се отърсим от мача с Норвегия. Утре трябва да играем, че това по никакъв начин да не ни повлияе. Трябва да търсим начини да се надиграваме, да преследваме нашите шансове и каквото стане. Всичко е възможно. Трябва да коригираме доста неща в нашата игра. Това е основното нещо", коментира Петев на летище "София" преди заминаването на отбора.

Той смята, че проблемите в състава са най-вече психологически. "Гостуването на Италия е по-лесно от психологическа гледна точка. Футболистите да се отърсят от този психически стрес, който имаха, и да играят на по-добро ниво. Аз лично имам обяснение за загубата, но аз съм го казал на тях",

"Промени в състава може и да има, но чак много, едва ли, прекалено е голям рискът. Главите повече трябва да ги слушат нашите футболисти. Проблемът е психологически. Всичко тръгва от там. Надявам се да си повярват. Няма какво да губим вече. Трябва да играем по-смело и да коригираме много неща. В предния мач бяхме прекалено плахи и сковани.

Залогът беше голям. Мачът с Норвегия трябва да ни бъде като пример, за да не изглеждаме по същия начин в други подобни важни мачове", допълни той.

Петев е наблюдавал трудната победа на Италия над Малта с 1:0 във Флоренция в четвъртък.

"Вчера гледах мача с Малта. Играха 4-3-3. Ще видим дали срещу нас ще използват същата схема", каза той.

Все още няма яснота дали нападателят Валери Божинов ще бъде на разположение заради травма на глезена.

"За Божинов ще преценяваме след тренировката днес", каза още Петев.

Голмайсторът за Норвегия призна: Вкарах случайно