"Сините" допуснаха пълен обрат, след като още в 10-ата минута поведоха с гол на Вилиан от пряк свободен удар. Две минути преди почивката Грациано Пеле свали топката за Стивън Дейвис, който изравни със силен шут пред наказателното поле.

Добрата игра на "светците" продължи и след почивката. В 60-ата минута Пеле изведе Садио Мане сам срещу вратаря Асмир Бегович и крилото реализира втория гол във вратата на лондончани. В 73-ата минута гостите решиха крайния изход от двубоя на стадион "Стамфорд Бридж". Пеле се възползва от извеждащ пас на Мане и с техничен диагонален удар оформи успеха за "Саутхямптън" с 3:1.

До края на мача столичани не успяха да създадат опасни положения пред вратата, пазена от Мартен Стекеленбург, и закономерно допуснаха ново поражение.

По-рано през седмицата отборът от Западен Лондон загуби с 1:2 като гост срещу "Порто" в груповата фаза на Шампионската лига. Загубата е втора за столичани пред собствена публика през новия сезон. "Светците" спечелиха за първи път далеч от дома през новия шампионат.

”Кристъл Палас” влезе в топ 3 след 2:0 над УБА

”Сити” разгроми ”Нюкасъл”, Агуеро вкара пет

Вижте класирането във Висшата лига