Шампионите започнаха сезона по възможно най-трагичния начин и в момента са на 16-о място във Висшата лига. Лондончани загубиха с 1:3 от "Саутхемптън" в събота вечер и медиите в Англия попитаха Моуриньо дали ще напусне, но португалският специалист отхвърли категорично тази възможност с думите, че най-добрият мениджър за "Челси" е именно той.

"Няма начин да си подам оставката. Няма начин. И защо да го правя? "Челси" просто няма как да намери по-добър мениджър от мен. Има и други на моето ниво, но не и по-добри. Така че не мисля да бягам. Първо, защото имам професионална чест и знам, че съм много добър в това, което правя. И второ, защото обичам този клуб твърде много. Искам най-доброто за него, а в случая най-доброто съм аз", са думите на Моуриньо в началото на продължителен монолог по Скай спортс.

"Познавате ме много добре и знаете също толкова добре, че аз не бягам от отговорност. Когато си на върха на всички им е приятно да гледат как пропадаш. Но в този случай трябва да бъдем честни - реферите се страхуват да свирят за нас. При 1:1 през първото полувреме имаше очевидно дузпа за нас, но отново такава не беше отсъдена", каза още мениджърът на "сините", цитиран от БТА.