Головете за "Левски" вкараха Аймен Белаид и Роман Прохазка, а за "Литекс" се разписа Кристиан Малинов. Мачът на градския стадион в Ловеч започна с териториално превъзходство на домакините и още във втората минута Арсенио Нунеш отправи силен удар, но топката премина много близо до гредата.

"Сините" изравниха играта, а в 15-та минута Георги Костадинов падна в наказателното поле на "Литекс", но съдията Цветан Кръстев прецени, че няма нарушение, въпреки протестите на гостите. В 23-та минута Боян Йоргачевич спаси опасен удар на Йонсен, който стреля след пас на Асприля, пробил по дясното крило.

В 31-та минута, при първата си по-сериозна атака, футболистите на Левски поведоха в резултата. След центриране на Роман Прохазка от пряк свободен удар, Аймен Белаид изпревари Рейс и с глава, от границата на малкото наказателно поле заби топката във вратата на Винисиус Баривиейра. Две минути по-късно "оранжевите" успяха да изравнят.

Данило Асприля навърза трима бранители на Левски, намери Кристиан Малинов, който са срещу Йоргачевич изпрати топката в далечния ъгъл на вратата му за 1:1. в 39-та минута след изпълнение на корнер гостите направиха страхотно заучено разиграване Роман Прохазка изпрати топката под напречната греда на вратата на Литекс за 1:2.

Второто полувреме също започна с натиск на домакините, но те не успяха да създадат кой знае какви опасности пред вратата на Левски. Гостите бързо изравниха играта и с хо-правилни тактически действия вече контролираха мача. След като около 30 минути двата отбора не създадоха нищо опасно пред вратите на Баривиейра и Йоргачевич в заключителната част на двубоя ловчалии се хвърлиха да търсят изравнително попадение.

В 79-та минута Кристиан Малинов отправи много силен удар, но топката мина на сантиметри покрай гредата. В 90-та минута вратарят на Левски отрази много опасен удар на Перес. Финалният щурм на футболистите на Литекс не доведе до желания гол и те регистрираха втора домакинска загуба този сезон. "Сините" вече имат 21 точки в "А" група, докато Литекс е на трето място с две точки по-малко.