Антоан Грисман и Йоан Кабай отбелязаха другите два гола.

Бензема излезе от игра в 81-ата минута заради мускулно разтежение на бедрото. Това е трета поредна победа за Франция в контролите и подготовката на отбора за Евро 2016 след мачовете със Сърбия и Португалия миналия месец.

Следващата им проверка е с Дания на 11-и октомври в Копенхаген, но отново селекционерът Дидие Дешан няма да разчита на Пол Погба, който не игра и срещу арменците заради травма в глезена.

Както се и очакваше, домакините имаха пълен контрол върху събитията на терена на "Алианц Ривиера". Гризман и Матийо Валбуена бяха най-опасните френски футболисти, като не даваха спокойствие на защитата на противника с пробивите си по крилата.

Гризман откри резултата десет минути преди края на първото полувреме, след като направи двойно подаване с Бензема и прати топката в мрежата със силен удар ниско по земята извън наказателното поле.

10 минути след началото на второто полувреме Кабай покачи на 2:0 след подаване на Валбуена и технично прати топката до гредата. Бензема увеличи до 3:0 в 78-ата минута, засичайки с глава центриране на Гризман, а две минути след това заби нов гол след пробив и пас на резервата Антони Марсиал, съобщи БТА.