Батков заяви, че е предупреждавал в миналото, че ще се стигне до тежък момент за клуба от стадион "Българска Армия".

"Дойде Видовден за ЦСКА! За ситуацията с ЦСКА говорих още през 2008 година. Тогава техните задължения бяха около 5 милиона към хазната. По това време Александър Томов казваше, че е по-добре да купува футболисти, отколкото да плаща данъците. Как може такова нещо? Тогава се е направили компромис и сега се стига до тази ситуация. Те какво искат? Сега да се пременят с нови дрехи, а да са си същите, с титлите и останалите неща. Да се прекръстят, ако искат, на ЦСКА 2, ЦСКА 3 или ЦДНА", допълни Батков.

Батков също така заяви, че никога не е предавал "Левски" и подчерта, че клубът няма нищо общо с Делян Пеевски. Бившият собственик на "сините" допълни, че е щастлив от добрата форма, в която се намира отборът в момента.

"Никога не съм предавал "Левски". Искам дебело да го подчертая. Никога не съм предавал "Левски", но съм правил компромиси. Собствениците на "Левски" са ясни. На 23-и ще имаме Общо събрание и ще ги видите още веднъж. Не знам защо свързват Пеевски с "Левски", но кажете ми в България какво не свързват с "Левски"? Много се радвам да видя всички хора от онзи отбор тук, разбира се, че ще поздравя всеки един от тях. Ще стисна ръката и на Георги Петков. Радвам се, че "Левски" върви добре в момента, отборът играе привлекателен футбол. "Левски" не е държавен отбор, вие, които купихте акции, за да спасите "Левски", държавата ли сте?", завърши Батков, цитиран от Фокус.