Мачът започна лошо за "сините" от София и те получиха гол още в осмата минута на срещата, когато Деян Иванов събори противник пред наказателното поле и шведите вкараха след директен изстрел на Кевин Уолкър, предаде БТА. 

Това беше само една от трите лоши новини за старши треньора Стойчо Стоев, в чийто състав не се появи контузилия се по време на загрявката Джереми де Нойер. Деян Иванов пък беше заменен от Максимилиан Карнер принудително още през първата част.

"Левски" и "Юргорден" изиграха равностойно първо полувреме, а "сините" бяха далеч по-активни през втората част. Тя започна и с гол, след като Атанас Курдов стреля извън наказателното поле, топката рикошира в крака на капитана Емил Бергстрьом и прехвърли вратаря Хампус Нилсон за 1:1.

"Левски" владееше играта през второто полувреме, но многото смени нарушиха ритъма на игра, а головите положения за домакините липсваха. На терена се появи и каращият проби Густаво Коельо, който обаче не впечатли особено със своята игра.

"Юргорден" се възползва от статично положение и поведе в 86-ата минута, за да повтори резултата от първия мач на "Левски" в европейските клубни турнири. От центрирането се възползва Фредрик Стенман, който се разписа за 2:1 в полза на гостите от Швеция.

Този резултат обаче не остана такъв и "Левски" не загуби юбилейния си мач. В началните секунди на добавеното време Илия Димитров получи топка зад защитата на "Юргорден" и без проблеми се разписа за крайното 2:2.