Британецът се възползва от отпадането на своя основен конкурент и съотборник Нико Розберг и завоюва девета победа през сезона и общо 42-а в кариерата си. Успехът приближи Хамилтън към трета световна титла. Той води в генералното класиране с 302 точки, 66 повече от втория Себастиан Фетел, четири кръга преди края на шампионата. 

Втори в Сочи остана именно Фетел с "Ферари", а трети е Серхио Перес с "Форс Индия". Нико Розберг стартира от полпозишън, но проблем с педала на газта го принуди да се откаже рано-рано от състезанието. Отпадането на германеца отвори пътя пред Хамилтън, който без проблеми финишира първи.

Британецът получи трофея от руския президент Владимир Путин, който изгледа състезанието, съобщи БТА. 

Хамилтън може да спечели титлата още в следващия кръг в Остин, щата Тексас. Отпадането на Розберг в Сочи пък лиши тима на "Мерцедес" от предсрочно спечелване на титлата при конструкторите.

Себастиан Фетел направи силно състезание и успя да завърши втори, което му позволи да измести Розберг от второто място и в генералното класиране. На подиума в Сочи се качи и Серхио Перес, който имаше късмет да завърши трети след катастрофа между Кими Райконен и Валтери Ботас в последната обиколка.

Испанският пилот на "Торо Росо" - Карлос Сайнс-младши отново не завърши. Испанецът катастрофира вчера в свободната тренировка и бе откаран в болница. Лекарите разрешиха на пилота да стартира днес, но той отново се завъртя в същия участък и отпадна от състезанието 5 обиколки преди края.

Следващото състезание е Гран при на САЩ в Остин на 25 октомври.