Двата тима спечелиха последните си срещи от група "G" на европейските квалификации.

Русия победи с 2:0 Черна гора и завърши на второ място в класирането след Австрия, а Швеция се наложи над Молдова с 2:0, но остана на третата позиция.

Лидерът Австрия завърши с успех с 3:0 над Лихтенщайн и спечели първото място в групата.

Шведите надделяха над гостуващия Молдова с попадения на Златан Ибрахимович и Еркан Зенгин, но не успяха да се класират директно за шампионата на Стария континент догодина. Ибрахимович беше точен с 24 минута с осмия си гол в осем мача. Зенгин направи 2:0 две минути след началото на второто полувреме.

В Москва Олег Кузмин даде аванс на Русия в 33-а минута срещу Черна гора, а Александър Кокорин беше точен от дузпа четири по-късно. Нарушението беше отсъдено, след като Владимир Родич повали в наказателното поле Дмитри Комбаров. За Кузмин това беше първо попадение с националния екип.

Русия за пети път в историята си се класира за финали на Eвропейско първенство.

Австрия спечели девет от десетте си мача в групата и записа едно равенство. В последната среща от квалификациите футболистите на тима се наложиха над Лихтенщайн с 3:0. Марко Арнаутович се разписа в 12-а минута, а между 54-а и 57-а точен на два пъти беше Марк Янко, информира БТА.

Вижте класирането в групите за Евро 2016