Розберг стартира от първа позиция на пистата "Жозе Карлос Пасе" и нито за момент не отстъпи лидерската позиция, за да финишира за 1:31.09.090 час. Така Германецът постигна втора поредна победа и пета победа за сезона, с което си гарантира второто място в генералното класиране. Той също така записа общо 13-и успех в кариерата си във Формула 1, информира БТА. 

Втори на 7.756 секунди финишира осигурилият вече си трета световна титла Люис Хамилтън (Великобритания) с "Мерцедес". Хамилтън потегли от втора позиция и през по-голямата част от състезанието се опитваше да притиска съотборника си, но в последните обиколки понамали темпото, след като стана ясно, че няма да успее да стигне до първи успех в бразилското Гран При.

Трети се нареди германецът Себастиан Фетел с "Ферари". Фетел, който има два успеха на трасето в Сао Пауло през 2010 и 2013 година, завърши на 14.244 секунди зад победителя.

Четвърти финишира финландецът Кими Райкьонен с "Ферари". Лидер в генералното класиране за сезона преди последния кръг в Абу Даби след две седмици е Хамилтън с 363 точки, пред Розберг с 297 точки и Фетел с 266 точки.

При конструкторите "Мерцедес", който отдавна си осигури титлата, записа десета двойна победа за сезона и води убедително с 660 точки пред "Ферари", който има 401 точки.