Така "артилеристите" оставиха въпросителните около класирането си за следващата фаза на престижния турнир за последния сблъсък в група F през декември срещу "Олимпиакос", информира Гонг.

"Арсенал" направи огромна крачка към трите точки в двубоя още през пръвото полувреме, реализирайки два гола за четири минути. Домакините откриха чрез Месут Йозил в 29-ата минута. Йозил засече с плонж пас от Алексис Санчес и ударът му с глава остави безпомощен стража на хърватския тим Едуардо.

Само 4 минути по-късно, възползвайки се от грешки в отбраната на "Динамо Загреб", лондончани стигнаха до второ попадение. Начо Монреал показа чудесна визия и пусна към Алексис Санчес, който не сгреши за 2:0 в полза на "Арсенал". В края на полувремето на два пъти Месут Йозил бе близо до нов гол, но не успя да се разпише.

Първо в 40-ата минута той мина през защитата на гостите и стреля, но Едуардо отрази удара. Три минути по-късно Йозил бе намерен добре, овладя и стреля, но отново вратарят на "Динамо" спаси. След почивката "Арсенал" продължи да натиска съперника като в 47-ата минута Оливие Жиру засече с глава центриране от корнер, но стражът на "Динамо" отново се намеси навреме.

Домакините все пак стигнаха до трети гол в 69-ата минута, когато Джоел Кембъл подаде към Алексис Санчес, който бе точен за 3:0 в полза на "Арсенал", реализирайки втория си гол в двубоя.

В последните минути гостите успяха да вкарат топката в мрежата на "Арсенал", но попадението не бе зачетено заради отсъдена засада, въпреки пропестите на Хилал Ел Арби Судани.

Две минути преди края на редовното време дойде и последната опасна ситуация пред вратата на "Динамо", като Месут Йозил стреля с глава, но неточно.

"Байерн" победи у дома "Олимпиакос" с 4:0 в директен сблъсък за първото място в група "F" на Шамппионската лига и си гарантира участие на 1/8-финалите в турнира.

При равенство и двата тима щяха да продължат напред, но при този резултат само германският шампион си гарантира участие в следващата фаза.


Следете срещите от Шампионска лига и Лига Европа на живо в нашият Livescore.

Вижте класирането и програмата в Шампионска лига