Двамата ще премерят сили на 28 ноември от 20:00 часа в столичната зала "Арена Армеец". Първата ракета на България не скри вълнението си от предстоящата среща, която ще е първата му голяма изява пред родна публика.

"Много се вълнувам. Познаваме се с Гаел от доста време. Той има добър арсенал. Надяваме се да стане добър мач и двамата да се насладим, но най-вече да се хареса на публиката", допълни Димитров, цитиран от БГНЕС.

"Доволен съм от играта си в последните няколко турнира. Започнах да възвръщам формата си и съм щастлив, че в пореден сезон преминах без контузии, което е много важно за тенисистите", коментира 28-ият в света представянето си в края на сезона.

Относно новия си треньор – аржентинецът Франко Давин, Григор сподели:

"Не съм искал да бързам спрямо избора на треньор. Трябваше да си дам време. Няколко пъти се срещнахме с него, за да поговорим и решихме да опитаме. Усетих, че е това е добър избор за мен. Гледаме дългосрочно, не само в отбора си, но и в играта. Това е най-важното за мен сега. В момента всичко върви по план."

Димитров коментира и възможността да играе в първото издание на предстоящия догодина тенис турнир в София.

"Започнах работа с нов треньор не знам какво ще правя след три седмици, а какво остава за следващата година. Още е рано да се каже дали ще участвам на турнира в България", уточни българинът.