Домакините поведоха на "Етихад" още в деветата минута след грешка на защитника на съперника Мая Йошида, който позволи на Рахийм Стърлинг да отнеме топката, да напредне в наказателното поле и с отличен пас да намери Кевин Де Бройне, който отблизо засече в мрежата. В 20-ата минута "Сити" удвои аванса си. Де Бройне центрира от корнер и Фабиан Делф прати за втори път топката в мрежата на Маартен Стекеленбург.

Гостите се посъвзеха и създадоха няколко опасности, а в 49-ата минута Шeйн Лонг намали на 1:2 с глава след центриране на Садио Мане. След час игра Душан Тадич пропусна от чиста позиция да изравни, малко по-късно Александър Коларов реши всичко след пас на Де Бройне в наказателното поле и удар от малък ъгъл.

"Съндърланд" се измъкна от зоната на изпадащите след успех над гостуващия "Стоук Сити" с 2:0. Патрик Ван Аанхолт и Дънкан Уотмор се разписаха в разстояние на две минути в края, за да донесат радост на феновете на "Стейдиъм ъф Лайт".
Домакините получиха числен превес след втори жълт и червен картон на Райън Шоукрос след нарушение срещу Уотмор и се възползваха в последните минути.

"Борнемут" измъкна 3:3 срещу гостуващия "Евертън" с изравнителен гол на Джуниор Станислас в осмата минута на добавеното време. Станислас се разписа с глава след центриране на Чарли Даниълс и с втория си гол в мача донесе точката на домакините. Гостите от "Ливърпул" имаха аванс от 2:0, но допуснаха изравняване. В петата минута на даденото от съдията продължение Рос Баркли вкара отново за "Евертън", но това не беше достатъчно.

"Астън Вила" загуби с 2:3 от гостуващия новак "Уотфорд" и остана на дъното със скромните 5 точки, след като допусна 13-и пореден мач без победа във Висшата лига.

Джеймс МакАртър и Яник Боасие се разписаха по два пъти, а "Кристъл Палас" разгроми гостуващия "Нюкасъл" с 5:1 и прати съперника на предпоследното място с 10 точки. С победата лондончани пък се изкачиха на шеста позиция с 22 точки.

Вижте класирането във Висшата лига

Следете на живо мачовете от Премиършип и двете Купи на Англия на живо в нашият Livescore.