Така възпитаниците на Клаудио Раниери събраха 29 точки, но отстъпиха първото място във временното класиране на "Манчестър Сити", който по-рано днес се наложи над "Саутхямптън" с 3:1 и натрупа същия актив, но има по-добра голова разлика, информира БТА. 

Нападателят на домакините Джейми Варди откри резултата на "Кинг Пауър Стейдиъм" и стана първият футболист в историята на Висшата лига, който бележи попадения в 11 поредни мача. Варди се разписа в 24-ата минута, за да подобри рекорда на холандеца Рууд ван Нистелрой именно от "Манчестър Юнайтед" с голове в десет последователни срещи от 2003 година.

Нападателят на "Лестър" реализира 14-ото си попадение за сезона, след като при контраатака беше изведен в дясно в пеналта от Кристиан Фукс и с удар по диагонала преодоля Давид де Хеа. 28-годишният Варди започна серията си с гол от дузпа на 29 август срещу "Борнемут", а след това вкара последователно на "Астън Вила", "Стоук Сити", "Арсенал", "Норич Сити", "Саутхямптън", "Кристъл Палас", "Уест Бромич Албиън", "Уотфорд", "Нюкасъл" и днес на "Манчестър Юнайтед".

Гостите изравниха резултата малко преди почивката, след като Бастиан Швайнщайгер засече с глава центриране от корнер на Дейли Блинд и записа първия си гол за отбора в шампионата.

След почивката "Юнайтед" продължи да владее значително повече топката, но "Лестър" не се отказваше да контраатакува при всяка възможност. При една такава контраатака "лисиците" пропиляха сто процентово голово положение, след като Дринкуотър се озова сам срещу Де Хея, но стреля право във вратаря, с което лиши отбора си да поведе за втори път в мача.

До края на мача по-сериозни голови положения нямаше и нови попадения не паднаха.

Вижте класирането във Висшата лига

Следете на живо мачовете от Премиършип и двете Купи на Англия на живо в нашият Livescore.