До този момент антирекордът за най-слабо начало на кампанията се държеше от тима на "Ню Джърси Нетс", който през сезон 2009/10 също претърпя 18 загуби, припомня БТА. 

Гостите от Старата столица бяха близо до първата си победа за сезона, след като водеха с 5 точки 7:38 минути преди края на мача, но липсата на опит се оказа решаваща за това "Сиксърс" да не запишат първа победа от 25 март насам.

Най-резултатен за "Мемфис" в мача бе Майк Конли, който вкара 20 точки. Зак Рандолф завърши с "дабъл-дабъл" от 17 точки и 11 борби, а Джеф Грийн и Мат Барнс вкараха по 13 точки. За "Филаделфия" 16 точки отбеляза Айзия Кенън, а по 12 добавиха Робърт Ковингтън и Холис Томпсън.

Във вторник "Филаделфия" ще има отличен шанс да прекъсне негативната си серия, тъй като тимът е домакин на последния в Западната конференция - "Лос Анджелис Лейкърс".

"Езерняцияте" снощи записаха шестата си поредна и общо 14-та загуба от началото на сезона, след като отстъпиха като домакин пред "Индиана" със 103:107. Коби Брайънт, който малко по-рано през деня обяви, че след края на сезона ще сложи край на кариерата си, отбеляза 13 точки, но пропусна от тройката 6 секунди преди края, когато можеше да изравни резултата.

Джордан Кларксън и Ник Йънг бяха най-резултатни за "Лейкърс" с по 22 точки, а за гостите от "Индиана" пореден много силен мач направи Пол Джордж. Крилото на "пешеходците" отбеляза 39 точки, а Монта Елис завърши с 15 за победителите.

48 часа след като реализира 50 точки срещу "Филаделфия", Джеймс Хардън вкара 26, а "Хюстън" спечели със 116:111 след продължение срещу "Ню Йорк" в "Медисън Скуъер Гардън".

По 18 точки за седмата победа на "Хюстън" от началото на сезона добавиха швейцарецът Клинт Капела и резервата Маркъс Торнтън, а Дуайт Хауърд завърши с 14 точки за "ракетите". За "Никс", които бяха без болния Кармело Антъни, 31 точки отбеляза Аарън Афлало. Новобранецът Кристапс Порзингис завърши с 20 точки, 13 борби и 2 чадъра за домакините, които от началото на сезона имат 8 победи и 10 поражения.