Той сподели, че заедно с още двама крупни акционери са осигурили допълнителна сума извън гарантирания бюджет, които ще бъде изразходван за този зимния трансферен прозорец.

"Митове са приказките, че бюджетът на "Левски" е огромен. Мит е също, че дълговете ни са 22 милиона. Те са около 4,6 милиона лева и постепенно ще бъдат изплатени напълно", коментира Тонев, цитиран от Фокус. 

"Левски взе лиценз за разлика от Локо (Сф), тъй като обезпечи задълженията си като заложи марката си. Щом ги изплатим, ще си я вземем", категоричен беше Иво Тонев.

Спонсорите идвали в "Левски" заради силната марка, а не заради моментното състояние на тима и мястото му в класирането.

"Подходът ни беше по-малко пари от много фирми, а не да търсим един голям спонсор, който да налива милиони. През лятото заплатите на всички служители бяха намалени. Някои се обидиха и си тръгнаха, други останаха. Същото се отнася и за футболистите", сподели още Тонев.

Той разкри още, че работата по стадиона върви в добри темпове и арената вече получава заявки за концерти през лятото на 2016 г.

Тонев посочи поне четири отбора, които са с шансове за титлата през този сезон - това са "Левски", "Лудогорец", "Литекс" и "Черно море", който е традиционно труден съперник на "сините".