Британецът детронира световния шампион по бокс в тежка категория Владимир Кличко в събота и сложи край на победната серия на украинеца.

На пресконференцията след триумфа си Фюри разкри, че не приел да пие дори вода от страх да не му сложат забранени субстанции и да му отнемат победата.

"Имах достоверна информация от сигурни източници, които ме предупредиха да не пипам нищо в съблекалните, защото може да опитат да ме натопят за допинг", каза Фюри след завръщането си във Великобритания

"Прибрах се у дома дехидратиран, защото не пих дори вода. Бях толкова притеснен да не се проваля на допинг контрола", добави Фюри.

Британецът добави, че от лагера на Кличко са опитали всякакви трикове, за да го разконцентрират преди мача. Първо му объркали теглото на кантара, като го записали 113 кг. вместо 116, а след това го принудили да се боксира с ръкавици, които не му пасвали.

"Те са мошеници, много са добри в измамите. Имаше от всички онези малки трикове, с които опитаха да ме извадят от релси, както се случваше и с други съперници на Кличко в миналото. Но не успяха", каза още Фюри, цитиран от БТА. 

В договора за мача има клауза за реванш между двамата и Кличко, който допусна първа загуба от близо 11 години и смята да се възползва от нея.

"Не мисля, че Кличко може да се справи по-добре. Той ще анализира загубата, защото е умно момче. Но ако иска втори шанс - да го направим. Рунд втори", коментира Фюри на пресконференция в Болтън.

Чичото и личен треньор на Тайсън Фюри - Питър, разкри пред АП, че е възможен реванш, който да се състои на стадион "Уембли" през май догодина.

Кличко: Все още не мога да повярвам, че загубих

Фюри: Уайлдър ще чака, наред е пак Кличко