Селекционерът на "лъвовете" Пламен Константинов не можеше да разчита на болния Николай Пенчев за този двубой, а в негово отсъствие и това на контузения Тодор Алексиев, като посрещачи започнаха Тодор Скримов и Мирослав Градинаров.

Нашите започнаха колебливо първата част и догонваха в резултата почти през цялото време, като успяха да настигнат съперника си в решаващия момент и след като отразиха няколко геймбола, затвориха гейма на 27 точки.

Във втората част националите бяха тотално господари на игрището и постепенно трупаха все по-голяма преднина, като в крайна сметка дадоха само 15 точки на финландците.

Възпитаниците на Пламен Константинов се отпуснаха в третия гейм и изоставаха на двете технически прекъсвания, след което и с 13:18, но след това влязоха в силна серия и изравниха до 19:19, но в края две поредни грешки на Николай Учиков дадоха гейма на Финландия.

В четвъртия гейм българите изгубиха ранна преднина от 4 точки, но след това отново успяха да дръпнат с 3 точки на второто прекъсване. Финландците отново показаха характер и се върнаха в гейма, но в крайна сметка нашите успяха да се наложат с 25:22 и по този начин да вземат задължителните 3 точки от Финландия.

В групата ни са още отборите на Русия и Франция, като вчера руснаците се наложиха над финландците с 3:0 гейма. 

Вторият мач на България е срещу "Сборная" утре от 19:00 часа, като срещата ще можете да проследите на живо в corner.dir.bg!

България без Ники Пенчев срещу Финландия

Проследете срещата в подробности