Швейцарецът сподели това след победата си в третия кръг на Откритото първенство на Австралия над българина. Ракета номер 1 на страната ни загуби с 4:6, 6:3, 1:6, 4:6 от своя идол.

"Бях в трудна ситуация във втория сет. Григор играеше добре, а аз имах някои проблеми и ударите ми не се получаваха. За радост в началото на третия сет успях да стигна до ранен пробив, което беше ключовият момент в мача. Постепенно сервисът ми се върна и до края беше много солиден", коментира след мача победителят.

"Получи се много оспорван и труден мач. Забелязах, че той имаше някакви проблеми в четвъртия сет. Точките на негов сервис се промениха. Но това не ми повлия по никакъв начин, защото аз бях изцяло концентриран върху моето представяне", допълни той.

Федерер призна, че понякога му е странно да играе срещу Димитров заради сходния стил на двамата.

"Странно е, когато играя срещу него, защото той има сходен стил и в някои моменти имам чувството, че все едно играя срещу себе си. Той има изключителни качества и е страхотно момче на и извън корта. Удоволствие е да играя срещу него", заяви швейцарецът, цитиран от БТА.

Поставеният под номер 27 Димитров напуска надпреварата 97500 австралийска долара и 90 точки за световната ранглиста, но не успя да защити позициите си от миналия сезон, когато достигна до четвъртия кръг в Мелбърн.

Федерер отново спря устрема на Гришо