Станимир Стоилов пък беше обявен за най-добър треньор след отличния сезон начело на казахстанския "Астана".

Ивелин Попов спечели първия си приз за футболист на годината в конкуренцията на Ивайло Чочев от "Палермо" и Георги Миланов от "ЦСКА Москва".

"Щастлив съм, че съм сред толкова приятни хора - легенди, ръководители и деятели. Развълнуван съм. Надявам се догодина да зарадваме хората повече, за да бъдем и ние щастливи", каза бившият футболист на "Литекс", цитиран от БТА. 

Станимир Стоилов спечели титлата в първенството на Казахстан и записа успешно участие в Шампионската лига по футбол в група с "Атлетико Мадрид", "Бенфика" и "Галатасарай". Бившият треньор на "Левски" изпревари в анкетата Никола Спасов от носителя на Купата на България "Черно море" и Георги Дерменджиев от шампиона "Лудогорец".

"Щеше да бъде по-приятно да бях постигнал тези успехи с роден отбор, но все пак се е чуло името на България", каза Стоилов по време на награждаването.

Футболистите на "Лудогорец", "Литекс" и "Левски" обраха останалите награди за най-добрите играчи във вътрешното първенство. Боян Йоргачевич от "сините" беше отличен под номер 1 сред вратарите, Страхил Попов и Данило Асприля от ловешкия тим са най-добри в категорията за защитници и нападатели, докато Марселиньо беше обявен за най-добър при полузащитниците. Асприля е и най-добър чужденец.

Божидар Краев от "Левски" спечели приза за най-добър млад футболист.