Испанецът, който е и водач в схемата, се наложи със 7-6 (5), 6-4 над Жил Мюлер след 95 минути игра.

Двубоят се проведе на централния корт в "Арена Армеец" пред около 4 000 зрители.

В първия сет пробиви нямаше и заслужено се стигна до тайбрек, в който Баутиста Агут поведе с 6-3 точки, след което затвори сета със 7-5. През втората част испанецът проби за преднина от 2-1 и до края на срещата сервира безупречно, като не подложи под съмнение крайния успех.

"Това е най-добрият старт за сезона в кариерата ми. Мисля, че успях да поддържам нивото, което показах в Австралия. Изиграх много сериозни турнири срещу много трудни противници. Днес първият сет беше много завързан, трябваше да се боря до последната точка. Имах няколко възможности за пробив. Жил сервира наистина добре и игра страхотно. Успях обаче да го пробия във втория сет и след това доиграх стабилно мача.

За финала няма да променям това, което правих досега. Не знам още срещу кого ще играя. Нямах време да мисля за утре. Първо ще си почина и ще се наслаждавам на постигнатото, на добрия сезон до момента. Последните 6-7 месеца играя добре и искам да задържа това ниво", сподели 18-ят в световната ранглиста след мача.

Това беше трета победа за Баутиста Агут от четири мача срещу Мюлер. Водачът в схемата има общо 11 победи от началото на сезона, а в неделя ще се опита да спечели своята титла №4 в кариерата си (от 8 финала).

Съперникът на Баутиста Агут ще стане ясен тази вечер от втория полуфинал между Виктор Троицки и Мартин Клижан.