Лондончани записаха четвърти пореден успех във Висшата лига и с 48 точки изпревариха с точка "Манчестър Сити".

Единственото попадение на "Уайт Харт Лейн" реализира Киърън Трипиър, който засече отблизо подаване от ляво на Деле Али и реализира първия си гол с екипа на "Тотнъм".

"Ливърпул" допусна два късни гола и завърши 2:2 срещу предпоследния "Съндърланд" на "Анфийлд" Без оперирания си мениджър Юрген Клоп на резервната скамейка Роберто Фирмино откри резултата с глава след центриране от ляво на Джеймс Милнър в 59-ата минута, а десетина минути по-късно Фирмино се възползва от грешка на Били Джоунс напредна в наказателното поле и пусна към непокрития Адам Лалана, който не сгреши на празна врата от 7-8 метра.

Всичко изглеждаше решено, но след 77-ата минута част от запалянковците на домакините напуснаха трибуните в знак на протест срещу високите цени на билетите и това сякаш се отрази на "червените". Адам Джонсън намали в 82-ата минута от фаул от 25 метра след неубедителна проява на вратаря Симон Миньоле, а минута преди края Джърмейн Дефоу оформи крайното 2:2 с десетия си гол за сезона.

Последният в класирането "Астън Вила" постигна едва третата си победа за сезона след 2:0 срещу друг закъсал тим "Норич". Джолиън Лескът откри в края на първата част с глава след центриране на Карлес Хил, а Гейбриъл Агбонлахор удвои малко след почивката, след като засече пас в пеналта на Жордан Верету.

"Нюкасъл" се наложи с 1:0 над гостуващия "Уест Бромич Албиън" и с 24 точки се измъкна от опасната зона и вече е 17-и. Александър Митрович след малко повече от половин час игра с удар по тревата от наказателното поле след асистенция на Джонджо Шелви.

"Евертън" се изкачи на седмо място с 35 точки след класическа победа с 3:0 на терена на "Стоук Сити", който допусна трета последователна загуба. Ромелу Лукаку от дузпа, Шеймъс Колман и Аарън Ленън решиха всичко на "Британия Стейдиъм" с попадения още през първото полувреме.

"Кристъл Палас" измъкна 1:1 като гост на "Суонси" и прекъсна серия от четири поредни поражения.

Вижте класирането във Висшата лига

Следете на живо мачовете от Премиършип и двете Купи на Англия на живо в нашият Livescore.