Бензема му е казал, че е изгледал секс видео с негово участие, съобщи "Le Parisien", цитирано от БГНЕС. 

На 4 ноември звездата на "Реал" Бензема бе арестуван от френската полиция във връзка с шантажа на Валбуена. Атакуващият халф на "Лион" бе изнудван за пари със секс запис и се оказа, че именно Бензема го е уговарял да плати исканата сума на изнудвачите. Затова на последния му бе предявено обвинение в съучастие в шантаж.

"Трябваше да му кажа, че съм го гледал. Това е като да разказваш за филм, който не си гледал. Никога не съм виждал въпросното видео", е казал Бензема на следователите.

Заради скандала той загуби мястото си във френския национален отбор и вероятно ще пропусне финалите на домашното Европейско първенство това лято. Видеото е попаднало в изнудвачите, след като Валбуена е помолил човек на име Аксел да прехвърли контактите от компютъра в новия му мобилен телефон.

Версията на полицията е, че трима злосторници са получили интимния запис с участието на Валбуена и са се свързали с криминално проявен приятел на Бензема, а последният се е оказал посредник. Ако обвиненията се докажат, Бензема е заплашен от затвор до пет години.