Тези надежди върна треньорът на националите Пламен Константинов.

"Казусът е много сложен. По новия правилник на FIVB, който влезе в сила от 1 януари 2016 година, всеки отбор може да бъде санкциониран дори и за един състезател, дал положителна допинг проба. Ако Русия бъде санкционирана, това пренарежда цялата олимпийска квалификация. Тогава ние като трети в групата на руснаците практически трябва да заемем второто място. На нас не ни се е предоставила такава възможност, така че може да се опитаме да упражняваме някакъв натиск да ни се даде втори шанс", коментира селекционерът Пламен Константинов в сутрешния блок на БТВ, цитиран от Фокус. 

По думите му, ако руснаците отпаднат, България като 3-и отбор в групата ще се изкачи до 2-ото място и ще играе в Рио задължително.

Константинов стартира проект за развитие на младите волейболисти у нас, мисли за клубен отбор в чужбина, но остава начело на националите:

"Имам разговори с клубове извън България. Със сигурност, ако имам клубен отбор той няма да бъде български. Защото се получава и конфликт на интереси да водиш и клубен, и националния отбор".