Росберг, който се стреми към седма поредна победа, беше най-бърз с време 1:35.417 минута и записа 24-и полпъзишън в кариерата си. Той се възползва от проблемите на съотборника си и световен шампион в последните два сезона Люис Хамилтън (Великобритания), чийто двигател се повреди и той не можа да участва в решаващата трета част от квалификациите.

Хамилтън, който спечели Гран при на Русия в предишните две години, по всяка вероятност ще стартира от десето място, ако не се наложи смяна на мотора. Британецът имаше подобен проблем в квалификациите за Голямата награда на Китай преди две седмици, когато въобще не успя да участва и трябваше да стартира от последното място в основната надпревара.

В последствие двигателят на болида му беше детайлно проверен и отново беше поставен в автомобила му, но днес пак даде дефект, макар този път преди последната трета квалификационна сесия на десетте най-добри.

Второ време в пресявките днес от 1:36.123 минута даде друг германец Себастиан Фетел с "Ферари", но той ще стартира от седма позиция поради наказание с пет места заради смяна на скоростна кутия.

Така от първа редица утре ще потегли завършилият трети за 1:36.536 минута Валтери Ботас (Финландия) с "Уилямс".