Това стана факт, след като в Лондон, на "Стамфорд бридж", "Челси" направи 2:2 с единствения останал претендент за титлата "Тотнъм", съобщи Гонг.

Така, два кръга преди края, "Лестър" има 77 точки, а Тотнъм е със 70, и математически Англия си има нов шампион!

Приказката на "лисиците" се увенчава с невероятен завършек, след като миналата година се бореха за оцеляване, а сега са №1 на Острова.

Хари Кейн даде преднина на "Тотнъм" в 35-ата минута, а малко преди последния сигнал за край на първото полувреме Хюн Мин Сон покачи на 2:0. "Челси" успя да върне един гол чрез Гари Кейхил в 58-ата минута, а белгийската звезда на "сините" Еден Азар възстанови равенството в 83-ата минута, след страхотно изпълнение.
Белгиецът не бе вкарвал на "Стамфорд бридж" от края на миналото първенство, когато наниза гол срещу "Кристъл Палас", за да донесе титлата на "Челси". Сега Азар отново донесе титла, но този път на "Лестър"!

"Челси" пък продължава да няма загуба на свой терен от "Тотнъм" в историята на Висшата лига.

Нервите на "Стамфорд бридж" от важността на мача за "Тотнъм" взеха връх и почти заличиха спомена от футбол, въпреки хубавите изпълнения на играчите. Цели седем пъти футболистите на двата тима се опитаха да се сбият на терена, като веднъж и Маурисио Почетино се намеси.

В края на срещата пък мелето стана много сериозно, точно пред тунела, с участието на двамата мениджъри и двата лагера на тимовете. В крайна сметка обаче и това мина без последствия, а Марк Клатенбърг удържа натиска и не даде нито един червен картон.

Вероятно въпреки всичко ще се стигне до наказания за доста от футболистите по видео запис.

Вижте класирането във Висшата лига

Следете на живо мачовете от Премиършип и двете Купи на Англия на живо в нашият Livescore.