Това стана факт, след като "Kралския клуб" елиминира "Манчестър Сити" след победа с 1:0 на "Сантяго Бернабеу" и равенство в първия мач, съобщи БГНЕС.

Решаващото попадение в двубоя падна в 20-ата минута, при която удар на Гарет Бейл рикошира в крака на опорния халф на гостите Фернандо и влетя във вратата. Иначе с представянето си днес домакините демонстрираха по-добра игра от своя съперник и заслужено се класираха за финала.

В състава на "Кралския клуб" се завърна голямата звезда на тима Кристиано Роналдо, който пропусна последните три двубоя за "белите". На противоположния полюс – гостите, които освен, че бяха без най-креативния си играч в лицето на Давид Силва, още в 10-ата минута трябваше да се лишат и от своя капитан Венсан Компани, който получи контузия и трябваше да напусне принудително терена.

Логично превъзходството на "Реал" се материализира в 20-ата минута, при която Дани Карвахал подаде на Гарет Бейл, който напредна в наказателното поле, стреля, топката се отклони от крака на Фернандо и влетя неспасяемо във вратата на Джо Харт.

Окрилени от попадението домакините продължиха с по-активната си игра и на няколко пъти бяха близо до втори гол. Такъв падна в 36-ата минута, при която капитанът на "белите" Серхио Рамос се разписа, засичайки центриране от фаул, но попадението бе отменено правилно поради засада.

В самия край на полувремето гостите създадоха първата си чиста голова опасност пред Кейлор Навас. Фернандиньо бе изпуснат от защитата на "Реал" и стреля мощно към вратата, но шутът му премина на сантиметри от десния страничен стълб.

След подновяването на играта по-чистите голови положения отново бяха за играчите на Зинедин Зидан. Първо в 52-ата минута Гарет Бейл изведе Лука Модрич на отлична позиция, но хърватинът се поколеба и не успя да се разпише, останал очи в очи с Харт.

Само две минути по-късно отново стражът на гостите се оказа последна преграда за противниковите нападатели, след като отрази опасен удар с глава на Кристиано Роналдо. От своя страна мениджърът на англичаните Мануел Пелегрини опита да раздвижи играта на своя тим в предни позиции, пускайки на терена Рахийм Стърлинг и Келеши Иеанашо.

Въпреки промените обаче "гражданите" така и не успяваха да стигнат до така важния изравнителен гол. Най-сериозната възможност за тях се откри пред Серхио Агуеро, който в 88-ата минута, който с мощен шут от границата на наказателното поле опита да изненада на Навас, но топката отново не намери целта.

В оставащите минути до края "Реал" опази преднината си и си гарантира място във финала на надпреварата.

Мачът за титлата с "Атлетико" ще се проведе на 28 май, на стадион "Джузепе Меаца" в Милано.

Роналдо: Наредих се до най-големите футболисти