Първата ракета на България загуби мача от първи кръг с 6-2, 3-6, 7-5, 5-7, 3-6 и увеличи негативната си серия в Тура на четири поредни поражения, информира БГНЕС.

В първия сет Григор доминираше и без проблеми взе частта, но във втория сърбинът пое инициативата и възстанови равенството в сетовете. В третата част играта бе изпълнена с обрати, но Димитров нанесе своя удар в края, като проби Троицки в 11-ия гейм, поведе с 6-5 и после не сбърка на свой сервис.

Четвъртият сет започна отлично за Гришо - с ранен пробив и затвърждаването му поведе с 2-0, но Троицки успя да върне пробива в осмия гейм и изравни резултата - 4-4. После при резултат 6-5 за сърбина той отново успя да пробие Григор и взе частта, за да се стигне до решителен пети сет.

Набралият увереност Троицки поведе с 2-0 с ранен пробив и го затвърди, за да дръпне с 3-0. При 5-3 за него сърбинът имаше два мачбола и успя да оползотвори втория от тях, за да сложи край на спора след повече от три часа и половина игра.

Димитров по този начин не успя да вземе реванш от сръбския тенисист за загубата си от него във финала на турнира в Сидни, а резултатът в преките двубои вече е 2-2.

Българинът и в предните две издания на "Ролан Гарос" отпадна още на старта, а Троицки във втори кръг ще играе със сънародника си Душан Лайович, който отстрани американеца от украински произход Денис Кудла в три сета 6-4, 6-3, 6-3.

От шестте си участия в Откритото първенство на Франция Гришо записа най-големия си успех през 2013 г., когато в трети кръг бе отстранен от Новак Джокович.