Пред близо 80 000 зрители на легендарния "Сан Сиро" в Милано, играчите на Зинедин Зидан победиха "Атлетико Мадрид" с 6:4 след изпълнение на дузпи, информира БГНЕС.

Двата тима се срещнаха в повторение на финала от 2014 година, като Кралския клуб отново излезе краен победител.

Редовното време завърши 1:1 след голове на Серхио Рамос в 15-ата и Яник Ферейра Караско в 79-ата минута.

Първото полувреме се разви отлично за "Реал", които още в 6-ата минута създадоха първата си голова опасност. Отлично центриране на Гарет Бейл от пряк свободен удар намери в наказателното поле Каземиро, който се измъкна от защитата на "Атлетико", стреля, но Ян Облак спаси.

Играчите на Зинедин Зидан продължиха да са по-активният тим на терена и в 15-ата минута откриха резултата. Тони Крос центрира от фаул, Бейл отклони топката с глава, след което тя попадна в Рамос, който от чиста позиция вкара за 1:0. На повторенията обаче ясно се видя, че капитанът на Кралския клуб се намира в положение на засада. Въпреки това голът бе зачетен и така "Реал" излезе напред.

До края на полувремето "белите" логично изчакваха своите възможности на контраатака, при които единствено отличните намеси на Облак запазиха резултата непроменен. На отсрещната страна атакуващите футболисти на "Атлетико" така и не успяваха да намерят път към вратата на Навас и не създадоха нито едно чисто голово положение до почивката.

Второто полувреме започна по мечтания начин за "дюшекчиите", които получиха право да изпълнят 11-метров наказателен удар. В 47-ата минута Пепе извърши глупаво нарушение срещу Фернандо Торес и Клатънбърг логично посочи бялата точка. Зад топката застана водещият голмайстор на "Атлетико" Антоан Гризман, който реши да заложи на силата, но изстрелът му срещна напречната греда и резултатът остана непроменен. Това бе втората поредна изпусната дузпа за мадридчани в надпреварата, след пропуска на Торес в реванша срещу "Байерн" на полуфиналите.

В 54-ата минута нова отлична възможност се откри пред "червено-белите". След центриране на Гризман топката попадна в останалия непокрит Стефан Савич, който обаче от метър не успя да намери целта. Реал отговори с далечен изстрел на Бейл, който премина покрай вратата.

Поредната възможност пред "Атлетико" се откри в 59-ата минута, при която Саул стреля опасно от воле, но и тук топката не попадна в очертанията на вратата. След видимото превъзходство на "дюшекчиите" в 70-ата минута "Реал" организира мълниеносна контраатака, при която Бензема излезе очи в очи с Облак, но словенецът отново бе безпогрешен.

В 78-ата минута Кралския клуб можеше да реши всичко с втори гол, но няколко фрапантни пропуски на Роналдо и Бейл оставиха резултата непроменен. Буквално в ответната атака "Атлетико" възкръсна след изравнително попадение на влезлия като резерва Яник Ферейра Караско. Бившият футболист на "Монако" се разписа след асистенция на Хуанфран.

До края на редовното време нов гол не падна и мачът влезе в продължения. В допълнителните 30 минути и двамата тима пропуснаха отлични възможности да стигнат до крайния успех и така шампионът щеше да бъде определен след дузпи.

Младият Лукас Васкес даде преднина на "Реал" с хладнокръвно изпълнение от бялата точка. Гризман изравни за "Атлетико" в ответния удар, с което се реваншира за изпуснатата дузпа в началото на второто полувреме. Последваха четири поредни точни изпълнения на Марсело, Габи, Гарет Бейл и Саул. Капитанът на Кралския клуб Серхио Рамос отново даде преднина на своя тим, след което Хуанфран пропусна, уцелвайки страничния стълб. Последната пета дузпа за "Реал" бе оставена за Кристиано Роналдо, който не сбърка и донесе 11-ия трофей на "белите" от надпреварата.

За "Атлетико" пък това беше трети загубен финал в тяхната история.