Въпреки изключително тежката обстановка в отбора ни след опита за самоубийство на Цветелина Стоянова, златните момичета на България излязоха на килима в Холон и изиграха по шампионски съчетанията си на финалите на отделните уреди.

Ансамбълът ни, в състав Михаела Маевска, Християна Тодорова, Ренета Камберова, Цветелина Найденова и Любомира Казанова игра последен по жребий във финала на два обръча и три чифта бухалки, и получи оценка от 18.183, което отреди на българките третата позиция и бронзовия медал.

Европейски шампионки станаха гимнастичките на домакините от Израел, а на второ място се наредиха испанките.

Европейските шампионки от многобоя - ансамбълът на Русия направи няколко изключително груби грешки в съчетанието си и остана на последно място с оценка от 15,991.

Във финала на пет ленти българките заеха четвъртото място. Момичетата на Ина Ананиева се представиха много добре и бяха оценени с 18.066 точки. Шампион на ленти е ансамбълът на Беларус с оценка от 18.516 точки, а в класирането следват домакините от Израел с 18.400 точки и Испания с 18.133 точки.

Пред bTV председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева заяви, че решението ансамбълът да остане на Европейското първенство в Израел е било правилно.

"Дръж се, Цвети, и се бори. Този медал е за теб", написаха в официалната си страница във Фейсбук от Българската федерация по художествена гимнастика.