36-годишният Петров, който през март 2012 година бе диагностициран с остра форма на левкемия, ще се присъедини към тима на Роберто ди Матео на 7 юли, когато бившият европейски шампион започва лятната си подготовка в Австрия, предаде БТА.

Петров, който има 105 мача за националния отбор, се подготвяше от началото на годината с младежкия тим на "Астън Вила" и наскоро обяви, че е готов да възобнови професионалната си кариера.

През 2013 г. Петров бе обявил оттеглянето си от футбола. Стартирането на подготовката с тима на "Астън Вила" не означава непременно, че полузащитникът ще започне новия сезон с екипа на бирмингамци, но според запознати това по всяка ще се случи.

Стилиян Петров премина в тима на "Астън Вила" през август 2006 година срещу 6,5 милиона лири от тима на "Селтик". Той има 218 мача за Вила, а от началото на сезон 2008/09 бе капитан на отбора.

Играйте и спечелете една от супер наградите, предоставени от Lenovo Bulgaria! "Участвайте в играта на "Дир.бг - Познай европейския шампион по футбол".