Той води трентинци в общо 389 официални мача, в които записа 319 победи.

Под негово ръководство клубът спечели общо 15 значими трофея: четири пъти стана световен клубен шампион, три пъти триумфира в Шампионската лига, три пъти стана шампион в Италия и се поздрави на три пъти с националната купа, както и на два пъти със Суперкупата на страната.

"Не беше лесно да взема това решение. Последния сезон завърши без да без да спечелим нито един трофей и реших, че вече е време за промяна. Напускането ми не е свързано с нивото на отбора, който ще бъде изграден. Искам да благодаря на клуба, на президента, щаба и играчите за всички добри моменти, които преживях в осемте години като треньор. Заедно имахме много щастливи мигове и записахме много големи успехи. Благодаря и на феновете, които винаги са ни следвали с голямата любов и страст", заяви Стойчев.

Президентът на "Тренто" Диего Мосна пожела успех на българския треньор.

Много съжаляваме, но приемаме решението на Стойчев. Познаваме се от години и знаем, че винаги е давал 100 процента от себе си за клуба. Искаме да му благодарим за всичко, което направи за града и отбора през тези осем сезона. Желаем му всичко най-добро в предстоящата му кариера, а и не само в нея, каза Мосна.


Играйте и спечелете една от супер наградите, предоставени от Lenovo Bulgaria! "Участвайте в играта на "Дир.бг - Познай европейския шампион по футбол".