"Белите" спечелиха с 1:0 срещу гостуващия полски "Заглембе" в първа среща от първия квалификационен кръг на Лига Европа в юбилейния си 50-и мач в континенталните клубни състезания.

Собственикът Младен Михалев изгледа двубоя от ложата на стадион "Васил Левски", като присъства на мач за първи път от много години.

Гостите започнаха по-добре и имаха превъзходство през по-голямата част от първото полувреме. Най-чистото положение пропусна Лукаш Пьонтек в 12-ата минута, когато бе изведен в пеналта, след което шутира по тревата от ъгъла на малкото наказателно поле, но Марио Кирев спаси.

Постепенно домакините поизравниха играта, а след почивката действията се развиваха между двете наказателни полета без съществени ситуации за гол.

В 85-ата минута "Славия" все пак стигна до попадение. Стефан Велков прати дълъг диагонален пас в ляво, Александър Тодоровски не прецени топката и позволи на Омар Абуд да се измъкне по крилото и да напредне. Последва отличен пас на африканеца към непокрития Сердер Сердеров, който от 6-7 метра засече в мрежата, за да донесе така ценната победа на "белите".