Очаква се по време на олимпиадата в 3604-те апартамента и 31 сгради да бъдат настанени около 18 хиляди спортисти от цял свят, а за тях ще полагат грижи около 13 хиляди служители и доброволци.

Олимпийското село разполага с огромна зала за хранене, която побира до 5 хиляди души. В него има също така фитнеси, клиники, зали за възстановяване и салони за разкрасяване, които отговарят на последните тенденции в световен мащаб. Освен това, олимпийското село разполага с религиозен център и седем перални помещения.

Организаторите са се погрижили и за миналото. В селото беше изграден възпоменателен център, в който "на специални церемонии спортистите ще получат възможността да си спомнят за тези, които са намерили своята смърт на олимпийски игри", твърди МОК.

Олимпийското село е разположено на 1.5 километра от парка, в който са изградени по-голямата част от съоръженията за отделните дисциплини. Той се намира в квартал Бара, западната част на бразилския метрополис Рио де Жанейро.

Планирани и изградени от мащабни инвеститори и строителни компании, апартаментите в олимпийското село ще бъдат разпродадени на заможни представители на местното население след игрите в Рио.

Те започват на 5-и август и ще бъдат закрити на 21-и.