Така всичко между шампионите на България и Сърбия ще се реши на реванша в Белград, който е идният вторник.

В 12-ата минута Марселиньо имаше шанс да открие резултата, но пропусна. Българският национал получи хубаво подаване от Лукас Саша, но ударът му с глава премина покрай вратата на гостите.

Три минути по-късно Марселиньо се опита да изпроси дузпа в полза на "Лудогорец", но справедливо получи жълт картон за симулация. Картонът е втори за Марселиньо в квалификациите и той ще пропусне реванша в Белград след седмица. В следващата атака плеймейкърът на "Лудогорец" имаше нов шанс да открие резултата, но с глава стреля високо над главата.

В 17-ата минута и гостите показаха, че търсят гола. Капитанът на сърбите Александър Катай стреля от малък ъгъл, но Владислав Стоянов изби в корнер. След неговото изпълнение последва контраатака, при която Джоди Лукоки излезе на добра позиция, но ударът му към вратата на .. бе неточен. Вандерсон също имаше шанс да се разпише в 26-ата минута, но изстрелът му по земя от границата на наказателното поле премина на около метър от лявата греда за "Звезда".

В 29-ата минута Мичел Доналд от състава на гостите получи жълт картон, след като спря в центъра опасна атака на "Лудогорец". Джоди Лукоки можеше да завърши по-добре една атака на "Лудогорец" в 34-ата минута, но вместо да потърси свой съотборник в наказателно поле, стреля много неточно от малък ъгъл.

В 42-ата минута "Лудогорец" откри резултата чрез Джонатан Кафу. Бразилският нападател получи топката с гръб към вратата на около 30 метра от нея и с чудесен самостоятелен пробив размина цялата защита на "Цървената звезда", за да вкара топката покрай падналия на земята Дамир Кахръман.

Лукоки можеше да покачи резултата в заключителните секунди на първата част, но ударът му с глава не намери целта.

Още с първата си атака през второто полувреме обаче "Цървена звезда" изравни. Цветкович изведе добре зад гърба на защитата на "Лудогорец" капитана Александър Катай, който напредна, влезе в наказателното поле, залъга, че ще подава, и с хубав удар с левия крак вкара за 1:1.

Последваха малко по-спокойни минути на "Лудогорец Арена" и чак в 60-ата минута "Лудогорец" имаше добър шанс за гол. Далечният изстрел на Лукас Саша обаче мина на сантиметри покрай лявата греда на Кахръман. Две минути по-късно и Вандерсон бе близо до гола, но и неговият шут мина покрай гредата.

Вместо обаче "Лудогорец" да стигне до втори гол, в 67-ата минута това направиха гостите от "Цървена звезда". Гелор Канга бе оставен непокрит на около 25 метра от вратата и с чудесен изстрел в далечния ъгъл матира Владислав Стоянов за втори път.

Секунди след гола Георги Дерменджиев предприе първата си смятана в мача, пускайки в игра нападателя Клаудиу Кешерю на мястото на Лукоки. В 76-ата минута именно румънското дуо на "Лудогорец" Козмин Моци - Клаудиу Кешерю изработи изравнителния гол за българския шампион. Моци изпълни бързо един свободен удар към Кешерю, а бившият нападател на "Стяуа" веднага се измъкна от опеката на Цветкович и с удар по земя направи 2:2.

В 90-ата минута Натанаел пробва удар от воле от над 20 метра, но той бе неточен.

Реваншът между "Цървена звезда" и "Лудогорец" е във вторник, 2 август в Белград.