Германецът, който е втори в генералното класиране, даде време от 1:14.363 минута. На първа редица на стартовата решетка ще стартира и световният шампион и водач в подреждането Люис Хамилтън. Британецът изостана на 107 хилядни от секундата от съотборника си в "Мерцедес".

От втора редица ще потеглят пилотите на "Ред Бул" Даниел Рикардо и Макс Верстапен. Австралиецът даде време от 1:14.726 минута, докато Верстапен изсотана на 471 хилядни от Росберг.

Пилотите на "Ферари" Кими Райконен и Себастиан Фетел ще стартират пети и шести, след като дадоха времена от 1:15.142 и 1:15.315 минута.

Топ 10 се допълва от пилотите на "Форс Индия" Нико Хюлкенберг и Серхио Перес, които са седми, и девети и от тези на "Уилямс" - Валтери Ботас и Фелипе Маса, останали осми и десети.

Малко преди старта на днешната квалификация стана ясно, че Хамилтън няма да бъде наказан с 10 места на стартовата решетка, след като заради неправилна маневра принуди пилота на "Хаас" Ромейн Грожан да спре в питлейна. Заради действията на британеца и екипа му обаче "Мерцедес" получи глоба от 10 000 евро.