За Хамилтън това е победа номер 49 в кариерата, 4-а поредна за Гран При на Германия, а освен това тя му носи 19 точки преднина над Нико Росберг (Германия) в генералното класиране.

Времето на победителя е 1:30:44.200 час, а трети е Ферстапен на +13.413 секунди. Рикардо завърши на 6.9 секунди след победителя, а за Ферстапен подиума е трети в последните четири състезания.

Рикардо днес имаше още един юбилеен момент- състезание номер 100 в Гран При. B генералното класиране Хамилтън има 217 точки, пред Росберг със 198 и Рикардо със 133, заемащ 3-ото място.

С днешната победа британецът повежда за първи път в генералното класиране през този сезон, след като през миналата седмица спечели и Гран При на Унгария.

Състезанието не беше кой знае колко емоционално, тъй като Хамилтън взе водачеството от първия завой и не изпусна лидерската позиция до самия край. Росберг, който беше победител в квалификацията, не успя да влезе в състезанието по най-добрия начин, изостана, а в края на гонката беше наказан с 5 секунди заради нерегламентиран опит да изпревари 3-ия днес Макс Ферстапен (Холандия). Така той завърши на 4-а позиция, като беше изпреварен от двата болида на "Ред Бул", управлявани от австралиеца Даниел Рикардо и Ферстапен, наредили се 2-и и 3-и.

"Фантастична работа, заедно със спиранията. Сега посрещам лятната пауза със страхотно настроение", радваше се Хамилтън след края на състезанието.

Формула 1 има прекъсване на състезанията до 28-и август, когато стартира Гран При на Белгия - 13-о състезание от общо 21 в тазгодишния календар.

Четирикратният световен шампион Себастиан Фетел (Германия) също имаше труден ден днес, като завърши на 5-о място, изпреварвайки съотборника си във "Ферари" Кими Райкьонен от Финландия.