Шампионът на България за последните пет години елиминира чешкия първенец "Виктория Пилзен" след 2:2 на реванша на "Дусан Арена", съобщи БТА.

"Лудогорец" продължава напред с общ резултат 4:2 и за втори път в клубната си история ще усети насладата от допира с най-големите в Европа.

Първото влизане в групите на разградчани бе през 2014 година, когато елиминираха "Стяуа" след дузпи.

Чехите имаха да наваксват пасив от два гола след първия мач и очаквано се втурнаха в атаки с първия съдийски сигнал на реванша. Целта да вкарат ранен гол се изпълни, след като още в 7-а минута Михал Дюриш изпревари Лукас Саша след корнер и с удар от движение прати топката в мрежата.

"Лудогорец" погледна към вратата на домакините едва след първите 15 минути и успя бързо да върне гола, което на практика уби интригата за крайния победител. В 17-а минута Кафу изведе Върджил Мисиджан на стрелкова позиция и той с точен удар през краката на вратаря изравни.

Домакините имаха претенции за игра с ръка на Кафу, но съдията не уважи протестите. "Виктория" можеше да поведе отново в 34-а минута, но вратарят Владислав Стоянов отклони с една ръка удар на Марек Бакош в напречната греда, а при добавката Йордан Минев изби с глава.

"Виктория" стигна до втори гол в 60-а минута, но реферът от Испания отмени попадението заради засада на Бакош. Четири минути по-късно домакините заслужено поведоха в резултата, след като Ян Копич центрира от ляво, а Алеш Матею изпревари Натанаел и засече топката в мрежата.

"Лудогорец" отговори с бразилска атака в 64-а минута, завършила с пас на Кафу към Вандерсон, който преодоля вратаря, но Матею спря топката пред голлинията и предотврати сигурен гол.

В последните секунди на петминутното добавено време влезлият като резерва Клаудиу Кешеру с майсторски удар в сглобката на вратата изравни за крайното 2:2.