Това стана ясно след тегления днес жребий в Монако за групите на най-комерсиалния футболен турнир.

Българският отбор бе в четвърта урна заедно с тимовете на "Селтик", "Монако", "Бешикташ", "Легия" (Варшава), "Динамо" (Загреб), "Ростов" и ФК "Копенхаген".

”Лудогорец” заработи 66 млн. лева от Европа

Ръката на легендата на бразилския национален отбор и "Реал Мадрид" Роберто Карлос изтегли "орлите" при първото си бъркане в урните и ги изпрати в група "А", където бяха още шампионът на Франция "Пари Сен Жермен", сребърният медалист от Висшата лига "Арсенал", както и грандът на швейцарския футбол "Базел". Именно швейцарците спряха "Лудогорец" по пътя към групите на ШЛ през сезон 2013/14.

"Лудогорец" ще играе за втори път в груповата фаза на най-комерсиалния клубен турнир, след като го направи и през сезон 2014/15. Тогава в група с отборите на "Реал Мадрид", "Ливърпул" и "Базел".

Въпреки че завършиха на последното четвърто място, "орлите" записаха първите точки за български отбор в надпреварата след победа над "Базел" (1:0) и равенство срещу "Ливърпул" (2:2)

В останалите групи интерес предизвиква сблъсъкът между испанския шампион "Барселона" и "Манчестър Сити", който е воден от Пеп Гуардиола, които ще мерят сили в "C".

В група "D" "Байерн Мюнхен" ще спори с "Атлетико Мадрид" в повторение от полуфинала помежду им от миналия сезон. Настоящият носител на трофея "Реал Мадрид" пък ще срещне отборите на "Борусия Дортмунд", "Спортинг Лисабон" и "Легия Варшава", в който се подвизава и българският национал Михаил Александров.

Ето и пълният жребий за груповата фаза на ШЛ:

Група А:

1. "Пари Сен Жермен"

2. "Арсенал"

3. "Базел"

4. "Лудогорец"

Група B:

1. "Бенфика"

2. "Наполи"

3. "Динамо Киев"

4. "Бешикташ"

Група "C":

1. "Барселона"

2. "Манчестър Сити"

3. "Борусия Мьонхенгладбах"

4. "Селтик"

Група "D":

1. "Байерн Мюнхен"

2. "Атлетико Мадрид"

3. "ПСВ Айндховен"

4. "Ростов"

Група "Е":

1. ЦСКА (Москва)

2. "Байер Леверкузен"

3. "Тотнъм"

4. "Монако"

Група "F":

1. "Реал Мадрид"

2. "Борусия Дортмунд"

3. "Спортинг Лисабон"

4. "Легия Варшава"

Група "G":

1. "Лестър"

2. "Порто"

3. "Брюж"

4.
ФК "Копенхаген"

Група "H":

1.
"Ювентус"

2.
"Севиля"

3.
"Олимпик Лион"

4.
"Динамо Загреб".