След като в първите си два мача от кампанията "лисиците" записаха загуба и равенство, днес на "Кинг Пауър Стейдиъм" играчите на Клаудио Раниери надвиха трудно с 2:1 гостуващия "Суонзи".

Голмайсторът на шампионите Джейми Варди откри головата си сметка за сезона, разписвайки се в 32-ата минута след страхотно подаване на Дани Дринкуотър. В 53-ата минута капитанът на "Лестър" Уес Морган удвои резултата, реализирайки след центриране от корнер.

Само три минути по-късно домакините можеха да си гарантират успеха, след като главният арбитър Роджър Ийст отсъди дузпа за нарушение срещу Шинджи Оказаки. Зад топката застана Рияд Марез, но ударът му бе спасен с вещина от Лукаш Фабиански. До края на мача гостите успяха да стигнат само до почетно попадение – на Лерой Фер в 81-ата минута.

Първа победа за сезона в Премиършип записа и "Арсенал". "Топчиите" се наложиха с 3:1 при визитата си на "Уотфорд". Попаденията за успеха бяха дело на Санти Касорла в 9-ата минута от дузпа, Алексис Санчес в 40-ата и Месут Йозил в 45-ата минути. Единственият гол за домакините реализира Роберто Перейра в 57-ата минута.

Ето и още резултати от Висшата лига:

"
Саутхамптън" – "Съндърланд" 1:1

"Евертън" – "Стоук Сити" 1:0

"Кристъл Палас" – "Борнемут" 1:1

"Челси" – "Бърнли" 3:0.

Вижте класирането и програмата във Висшата лига

Дани Роуз спаси ”Тотнъм” срещу ”Ливърпул”