На стадион "Лудогорец Арена" в Разград "драконите"записаха категорична победа с 3:0 над "Черно море" и по този начин се утвърдиха еднолично на лидерската позиция в класирането.

Още в 8-ата минута русенци получиха право да изпълнят 11-метров наказателен удар за нарушение на Даниел Златков срещу Юлиян Ненов. Капитанът на "Дунав" Диян Димов стреля от бялата точка, но Михаил Михайлов отрази удара му. За съжаление на стража на гостите, топката попадна в Антон Огнянов, който от няколко метра вкара за 1:0. До края на полувремето "Дунав" стигна до втори гол. В негов автор се превърна Диян Димов, който се реваншира за пропуска си от бялата точка малко по-рано.

След почивката "Дунав" направи победата си класическа, след като в 48-ата минута Мирослав Будинов оформи крайното 3:0 със страхотен изстрел от границата на наказателното поле.

Така след днешния си успех тимът от Русе вече е едноличен лидер в класирането на Първа лига с актив от 13 точки. "Черно море" остава временно на втората позиция с 10 пункта.

Вижте класирането в Първа лига