Съотборникът му Люис Хамилтън, който стартира от последната редица, се оказа 3-и в крайното класиране, предаде БТА.

Защитаващият титлата си Хамилтън се възползва от хаоса на старта и от периода за сигурност, предизвикан от тежката катастрофа на Кевин Магнусен от "Рено", който беше приет в болница с контузия в глезена.

Макс Верстапен (Холандия) от "Ред Бул" и Кими Райкьонен (Финландия) и Себастиан Фетел - и двамата от "Ферари", стартираха здраво начело, но Росберг успя да удържи лидерската си позиция. Втори остана австралиецът Даниел Рикардо от "Ред Бул". Времето на Росберг е 1:44:51.058. Рикардо изостана на +00:14.113 минути, а Хамилтън е трети на 00:27.634.

Днешният развой на състезанието остави на върха в генералното класиране Люис Хамилтън, като той води с 9 точки пред Росберг, който отпразнува първата си победа на пистата "Спа", 6-а през сезона и общо 20-а в кариерата си.

Хамилтън води с 232 точки, пред Росберг с 223, а трети е Рикардо със 151. Но болидите на "Ферари" трябваше да излязат в бокса в различни моменти, включително и пожар в двигателя на Райконен, което ги остави съответно 9-и финландеца и 6-и Фетел.