Най-добрият български тенисист, 22-и в схемата на турнира, победи испанеца Иниго Сервантес с 6:2, 6:4, 7:6 (9:7) за два часа и 15 минути.

Григор започна ударно срещата и набързо спечели първите четири гейма. Лесното начало наруши концентрацията на българина и той допусна леко отпускане, което позволи на Сервантес да направи пробив и да вземе първия си гейм за 1:4, след което спечели и подаването си и намали на 2:4. Григор взе следващите два гейма и затвори първия сет с 6:2.

Вторият сет започна с бърз гейм в полза на Григор, но веднага след това опитите му да стигне до пробив бяха секнати на 30:30, след което Сервантес изравни. Нещата продължиха в същия дух до 4:4, като испанецът демонстрира отлична игра при първи сервис. В 9-ия гейм при 15:15 Димитров се възползва от неразчетено излизане на мрежата, след това направи 40:15 с форхенд и запази устрема си. Григор реализира пробива за 6:4, след като при 40:30 се добра до сет-бол и принуди противника да прати топката в аут.

В третия сет след първия гейм, Григор можеше да направи пробив, но допусна испанеца да се върне в мача от 0:40. Нещата продължиха и след това, като при 2:1 отново изглеждаше скорошен пробив за Димитров. Но и при 4:4 Сервантес отново се стегна, показвайки здрава игра на началната линия. Така се стигна и до 5:5, където испанският състезател отново отрази възможност за пробив. В 11-ия гейм пред него пък се откри шанс за подобен развой, като при третия шанс той се възползва и поведе с 6:5. След това обаче макар и да допусна изравняване от 30:30, Григор върна пробива и прати мача в тайбрек.

В тайбрека очаквано за Григор темпото му на игра спадна, като 3:3 и възможност за пробив не беше използван и трябваше да спасява сетбол при 5:6. След това той пропусна възможност при 7:6, като изпрати топката в аут, но пък Димитров имаше мач-бол при свой сервис при 8:7, след което и спечели.

Във втория кръг българинът очакваше победителя от срещата между французина Жереми Шарди и американеца Майкъл Мо, като успехът дойде за Шарди в три сета - 6:4, 6:4, 6:1.