Новината бе обявена от мениджъра на британеца Еди Хърн.

Промоутърът продължава да търси съпер­ник на олимпийския шампион от Лондон 2012, който има 17 нокаута от 17 мача на професионалния ринг. Името трябваше да бъде обявено вчера, но това така и не се случи.

По всичко изглежда, че на 26 октомври в Манчестър Джошуа ще се изправи срещу Джоузеф Паркър, който е с ак­тив от 20 победи (17 нокау­та).

Кобрата бе един от вари­антите за мача за пояса на IBF заедно с новозеландеца и Бърмейн Стивърн (Канада). Според Хърн обаче от лагера на бълга­рина - "Зауерланд", са поискали твърде много пари и това го е отказало от сблъсъка.

"Пред­ложихме на Пулев 500, 600, 700 000 паунда (около 1,6 милиона лева), но получихме "Не, не, не". Но ти се би за европейска­та титла (с Дерек Чисора) срещу 100 000 паунда (около 220 хиляди лева), какво ста­ва?! Стивърн, ще ти дадем двойно повече пари от тези за мача срещу Александър Поветкин. 'Не, ще се бия с Поветкин'. Просто всеки от тях иска да получи истинско състояние, за да се изправи срещу Джошуа", обясни ситуа­цията мениджърът.

Той допълни, че Питър Фюри - бащата и треньор на Хюи Фюри (братовчед на Тайсън Фюри), също е имал огромни претенции за среща с неговия боксьор.

"Предложихме му 600 хиляди паунда с възможност да спечели част от парите от платената телевизия, ко­ето би означавало около 800 хиляди. Те поискаха 1,5 милио­на, което е около 60-40 в тях­на полза. Няма как да се случи", изригна Хърн.